vrijdag 28 september 2007

Politiek: vriend, collega, partner, bedrieger...

Als er iets is wat me koude rillingen geeft, is het de Bosnische politiek. Ik hou het kort, want het is niet mijn favoriet topic.
Alles draait om geld en wie als eerste de bergtop bereikt. Heb je 500 KM nodig voor je organisatie (konvertibele mark - 1 KM is ong. € 0.50), dan vraag je meneer de burgemeester 1000 KM. Hij schrijft een briefje voor 2000 KM en stopt 1000 KM in zijn pupezakske. Jij geeft je organisatie de 500 die ze nodig hebben en stopt op jouw beurt 500 KM in jouw pupezakske. De helft van het geld verdwijnt hier in zakken. Gevolg: organisaties in geldnood.
Feit 2: Wie meer weet, houdt zijn gesnavelte, want wie het meest weet is de sterkste en gaat met t geld aan de haal. Hoe meer je verzwijgt tov je collega (ook al is die een vriend van je), hoe sneller jij de bergtop bereikt. Gevolg: organisaties zijn business, poortjes waarachter voer schuilt voor hongerige portefeuilles... organisaties lopen mank.
Iedereen naait hier iedereen in de broekzakken. De oorzaak van dit alles: al 12 of 15 jaar wordt hier onkoosjere politiek gedreven. De Bosniërs weten zelf niet hoe de regering werkt, want ze verandert constant. 12 – 15 jaar!
Das nog eens wat anders dan een België dat 4 maand zonder regering zit, he. Zelfs Martens handelde zijn regering snel af in vergelijking met de 12 – 15 jaar hier.
Poeh, foute politiek!
Volgende berichtje wordt iets luchtigs, beloofd!
Čaoooooooooo ;)

5 opmerkingen:

Linda zei

En toch... zo'n goeie 100 jaar geleden was de situatie in België precies zo, als ik de film Daens mag geloven. Eén pionier(met het hart)op de juiste plaats kan HET verschil maken... Ondertussen gaat het er hier toch democratish(er) en rechtvaardig(er) aan toe... Jij hebt het goeie bloed in je aderen Martijn ! Met heel veel liefde één dominosteentje omver gooien en...

martijn zei

Dag Linda. Leuk opnieuw een reactietje van jou te krijgen. Wel een vraagje: welke Linda heb ik aan de lijn? Ik ken enkele Linda`s, vandaar ;)
Vele groetjes en tot de volgende,
Martijn ;)

Jelle zei

Yo Martijn, what's up!
Had al enkele reacties geplaatst, maar 'kdeed dat telkens onderaan, dus bij de eerste topic. Wist niet dat je per onderwerp konden reageren.

Hou je goed daar!

greets

Linda zei

Wel Martijn, deze Linda is de ma van Jozefien. En zeg nu niet dat je er nog zo kent he...
groetjes,
moi.

martijn zei

Linda, nu ben ik mee in de draai!:)

Jelle, Šta ima? Alles goed daar? Nu k weet dat je eerste berichtjes onderaan stonden, heb ik ze gelezen, ze. Heeft 10e je al iets gegeven?
Doe veel groensels aan Yasna en de mannen van de chiro en Steven (hoe is t met hem?)
tino ;)