donderdag 25 oktober 2007

Project, stadium II

Joj-juplahoj, beste webbloggertjes,

Vandaag ging Stadium II van ons project van start. Op de 2e algemene vergadering met onze jeugddienst en alle jeugdorganisaties uit Konjic werken we in deze periode rond sensibilisatie ivm "het belang van jeugdwerk voor de opvoeding van kind, tiener, vrijwilliger/leider". Om dit item uit te werken hadden we het idee om een debat te organiseren voor ouders, politici en jeugdorganisaties. 1 debat? Neen, de algemene vergadering heeft beslist dit voorstel uit te strekken over meerdere debatten om de doelgroep maximaal te bereiken. Dit houdt in dat er een debat zal plaats vinden in de stadskern en andere in de bergdorpen. Wij gaan met ons debat naar de mensen toe. Aan de hand van (video)enquetes die we pleegden in de organisaties, in de straten, bij jongeren, ouders, oudjes... bij "Šaban met baret" (= de plaatselijke Jan met de pet:), zullen we de debattopics bepalen. Om de topics aantrekkelijk, jeugdig aan te brengen, worden getuigenissen, sketches, clips, muziek... uitgewerkt samen met de deelnemende organisaties van het project. Dit is het Echte begin van het project, de Echte samenwerking ... de dieselmotor is opgewarmd!

Op de eerste algemene vergadering kregen we onverwachts individuen, oudjes en niet-jeugdorganisaties op bezoek, die zich gemakkelijk op vergaderstoelen neerplantten en hun verhaal kwamen doen. Onder hen, een 60-iger die kwam te vertellen dat er in Konjic 5 mensen betaald worden om aan de toekomst van deze stad te bouwen en dat die niks doen, behalve gaan lopen met hun pre. Om deze grappige, maar storende factoren te vermijden, hadden we nu uitdrukkelijk vertegenwoordigers van jeugdorganisaties van 18 tot 30 jaar uitgenodigd, kwestie van optimaal met ons doelpubliek te werken. Komt daar vandaag toch geen oud vrouwtje van een breiclub binnen, zeker! Hehe, no offence, ze is grappig en lief, maar daar zijn we niks mee. Op de koop toe vertelt ze iedereen dan nog dat ik haar heb uitgenodigd! Ewel, merci!
En dan, de grootste storende factor: de voorzitter van onze jeugddienst: komt binnen (te laat), weet niet waarover de vergadering gaat, kent het agenda niet en begint vanalles uit te kramen dat niks terzake doet, gooit het agenda en vergaderdoelen omver, start discussies die je niet voert in bijzijn van leden of partners...man, man, man en vrouw, vrouw, vrouw! De moderator heeft hem vriendelijk gewezen op het doel van de vergadering en de taak die elk daarop heeft of niet heeft. Onze voorzitter is een van de mensen waarover ik het al had in de rubriek "vriend, collega, partner, bedrieger", dit is een persoon die voorzitter is om het geld en verder van de organisatie niks af weet, niet leidt, die anderen het werk laat doen en het "pupezakske" vult met subsidiegeld. Gelukkig is hij vroeg afgedropen naar een andere vergadering waar geld te rapen viel :)

Ondanks deze kleinigheden zien wij en de partnerorganisaties het project in zijn verder verloop volledig zitten: ruimte voor creativiteit, samenwerking tussen organisaties, een wil, een team, een gemeenschapsgevoel, een doel!

Voila, dat was het voor vandaag. Tot de volgende. Daaaaaaaaaaaag ;)

7 opmerkingen:

Chica zei

Woh, ja mannekes, dat klinkt echt goed Martijn! Ik heb zo het gevoel dat jullie daar enorm goed bezig zijn! En die 'storende' factoren hebben hoogstwaarschijnlijk wat frustratie meegebracht maar kben er zeker van dat ze jullie ook hebben doen lachen...

Echt waar, doe zo verder!! Doe iedereen mijn groetjes (en geef Azra een dikke zoen) en tot heel binnenkort...

Myriam zei

Heeej Martijntje!

Ben blij voor je dat het nu echt in gang schiet. De energie spat van het scherm ;) 'k Ben er zowaar ook van beginnen werken aan m'n promotiecampagne voor je prachtige 2e thuis! 'k Zal binnenkort nog es een mailke sturen met een paar vraagkes ivm de Smaragdna Dolina ;)

Groetjes aan de vriendjes daar en uiteraard ook aan Azra!

dikke zoen & knuf

martijn zei

Hej Myriamtje,

Hoe gaat het met jullie?
Ga jij nu naar het buitenland of komen jij en Bjorntje eens af?
Dat zou t meest interessant zijn voor Smaragdna Dolina en het leukst voor ons allen ;) Ik heb info, maar bepaalde dingen moet je zien. Ik heb een boel info van het toeristisch bureautje dat bruikbaar is voor jou!
Vele groetjes en tot gauw hier bij ons thuis! Dikke kussens voor jou en Bjorntje van Azra en bibi ;)

martijn zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Myriam zei

Hmmm binnenkort afkomen zit er niet direct in helaas :( Björn heeft nog stage tot januari en dan heb ik examens... Het vroegst zou februari zijn en dan moet m'n eindwerk eigenlijk af zijn (eind februari). 't Wordt een beetje moeilijk hé zo. Die info kan hier toevallig niet per post komen? :)

Myriam zei

P.S.
Ik ga idd naar het buitenland deze maand, maar Malta en Schotland zijn niet meteen in de buurt hé ;)
't Is pas vanaf maart dat ik in Budapest ben.

martijn zei

Hej Myriamtje, mail je eens je adres door, dan stuur ik je alle info die ik heb per post. k heb alles wel terug nodig, kheb van bepaalde folders maar exemplaar.

čaoooo duša ;)