donderdag 4 december 2008

NU is het lang geleden!

Beste computerbuiskindertjes,

NU is het lang geleden dat we van elkaar gehoord hebben. Dit betekent dan ook heel wat nieuwtjes. Hier gaan we dan:

Bij mijn terugkeer naar BiH in septemer was het doel het project van vorig schooljaar in Konjic officieel af te werken. Dit is dus nu pas gebeurd, aangezien mijn gastorganisatie hier niet meer functioneert.

Bij de eigenaar van ons appartement waren we niet meer welkom, behalve dan om hem nog een hoop geld toe te reiken en tot daar ons huurcontract. Ondertussen wonen we in de benedenverdieping van een huis met moestuin in de oude stad.

Hoe blijven we ondertussen in leven: onder het motto "waar geen werk is, kan er gecreëerd worden", hebben mijn lieve Azra en ikzelf een bedrijfje opgericht: "BON". De naam betekent "goed", zoals nog steeds in het Frans, en als afkorting lees je "Beauty Of Nature". Wij maken juweeltjes van alleraard (voor arm, hals, oor, vinger of broche), ontwerpen sfeerverlichting, decoratiematerialen, designen interieurs en grafische ontwerpen en plannen export van hout-verbindingsmaterialen en andere. Wat later komt daar nog minibusvervoer van studenten en toeristen bij.
Om er meteen positief in te vliegen hebben we beetje bij beetje een netwerkje samengesteld van steakholders (geen beefsteakhouders, maar mensen/organisaties/bedrijven/instanties die de werking van ons bedrijfje steunen op om het even welke manier), een netwerk van positieve mensen die net zoals ons streven naar partnership from the heart.
Een schets-website'je wordt gauw gelanceerd waarop je onze juweeltjes, diensten en partners kan bewonderen. Wat later werken we de echte website volledig af; eveneens een pareltje.

Iets minder positief: morgen maak ik de 3de begrafenis mee in 1 maand tijd, nu binnen Azra's familie. Volledig andere gewoontes dan bij ons in België, maar daar gaan we het nu even niet over hebben.

Het is hier ondertussen flink wat afgekoeld. De sneeuw heeft al eens zijn kopje bovengetoverd en nu regent het constant in Konjic, net alsof ik in België ben :). De houtkachel, die is opnieuw de sfeerbrenger. Wie van wintersport houdt: in de hoofdstad Sarajevo, en de omliggende Olympische bergen ligt serieus goeie sneeuw voor de latten of het board.

Tijd voor ... arbeid.
Tot gaaauuuw!
Wintergroentjes en verkoudheidsvruchten,
Azra en Martijn.

3 opmerkingen:

Unknown zei

Jo die Martijn,

Blijkbaar daar beter dan het schoolse leven in Snik. Alhoewel, valt nog mee hier.
Ik mis wel toffe peren zoals jij.
Greetz, Lode.

Unknown zei

yeepla!

Nog ne keer uwen blog doorlezen!
tot binnenkort maat!

Chica zei

Hey broere,

Super om nog eens iets op je blog te lezen! Blijven doen! Zo kan ik nog eventjes mee genieten! Tot binnenkort!