maandag 16 juni 2008

Hmmm...

Goooooood Mooooorning Vietnam! ... I mean Belgium!

Net zoals het weer hier, is ook het project van zijn baan gegaan...

In de planning "Jeugdraad Konjic" zijn verwikkeling verschenen. Een vergadering met onze jeugddienst, waarmee we het project uitvoeren, en OSCE verduidelijkte dit:
* Vijeće Mladih (de jeugddienst) wil niet functioneren als koepel voor de jeugdorganisaties en is ook niet echt geinteresseerd in een jeugdraad.
* OSCE heeft mij vriendelijk verzocht mij van de jeugddienst niks meer aan te trekken en het project zo snel mogelijk af te handelen, zodat het voorbij is. "Martijn werkt de plannen van OSCE tegen". Alleen zijn ze vergeten dat hun plannen en ons project dezelfde doelen nastreven, dus dat we eigenlijk partners zijn.
Op alweer een nieuwe vergadering zegt OSCE dan dat zij alles overnemen en dat ze mij zullen contacteren om met hen mee te gaan in de verdere activiteiten en plannen.
Ik wacht hun voorstel af.

De Youth Happening die vandaag gepland was (ondertussen al 3de poging), is uitgedraaid op een flop: 3 van de 15 organisaties in het project zijn opgedaagd op HUN promotiecampagne!!! Onze jeugddienst had zelfs geen promoteam en geen promomateriaal mee. Reken daarop nog een laagje regen en het resultaat is duidelijk. Volgend tip bleef mij bij: "geef ze elk 25 euro en ze komen af".

Eindresultaat: de organisaties hebben geen interesse in promotie, de jeugddienst werkt niet als jeugddienst en vindt een jeugdraad niet echt nodig. Azra en ik worden aanzien als prutsers en de organisaties die dit project mee dragen verdwijnen achter de scene wanneer er kritiek komt...

Volgend weekend was ons seminarie "volunteermanagement, foundraising en organisational management" gepland en vandaag beslist... afgelast. Reden: geen respons van de organisaties...

Hmmm...

4 opmerkingen:

kathleen zei

Hallo Martijn,
We kregen dit blogadres van Chris Vannieuwerburgh.
Heb je nog een ander e-mail adres waar we terecht kunnen om wat nieuws uit te wisselen?
Groetjes vanuit Spiere,
Kathleen (mama van Levi Delva)

marjan debaene zei

joe martijn,

see you volgende week in BIH,

gr
marjan

Unknown zei

Hallo,
Misschien ook leuk om jouw ervaringen op www.12visitme.com website te zetten als Visit? Kun je ook een link naar deze blog zetten en krijg je misschien extra reacties van mensen :-)

Maaike Kerckhof zei

Dag Martijn

Lang geleden, jaja! Nu pas eens tijd gehad om al je ervaringen te lezen; schandalig hé! Heb net het filpje bekeken; awel, ge hebt gelijk; prachtig land! Moeten er eens op vakantie gaan! (te doen met de auto??) Jammer dat je project niet uitgedraaid is zoals je wou. Ondertussen al nieuws ivm die samenwerking? Ik hoop het! En anders geen heimwee naar school? Wat zijn je plannen verder? Kan me voorstellen dan Azra niet naar België wil verhuizen! :)
Het gaat jullie verder goed!
groetjes en tot ziens!